Online Jegyvásárlás
Online Jegyvásárlás
Tovább
Online Jegyvásárlás
útvonaltervezés
Tovább
A gyógyvíz háromszoros hatása
2021. 11. 11.

A gyógyvíz nem csak fizikai, de kémia és biológiai hatásokkal is bír.

A termálvizek háromféle úton gyakorolnak hatást szervezetünkre:

  • Fizikai: A melegnek köszönhetően ellazulnak a feszes izmok, kitágulnak a vérerek, javul a keringés. A víz felhajtó erejének következtében pedig könnyebben tudjuk mozgatni végtagjainkat, ami sérült, kopott, beteg izületek esetében különösen fontos. Kedvezően hat porckorong megbetegedések esetén, mozgásszervi fejlődési és tartási rendellenességek esetén.
  • Kémiai: A vízben oldott magas ásványi anyag tartalom egy része a bőrön keresztül felszívódva bekerül a vérkeringésbe, ezáltal erősíti az immunrendszert, pótolja az izmok, izületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, kedvezően befolyásolja a szervezet reakciókészségét, segíti az öngyógyító folyamatokat.
  • Biológiai: A gyógyvizes helyeknek speciális mikro klímájuk van, ami azt jelenti, hogy a levegőben található ion túlsúly miatt stresszoldó, pihentető hatásúak, így kikapcsolódásra, ellazulásra adnak lehetőséget.

A gyógyvízben javasolt tartózkodási idő 15-25 perc. Ezt 20-30 perc pihenő időnek kell követni, majd újra lehet élvezni a fürdést.