Online Jegyvásárlás
Online Jegyvásárlás
Tovább
Online Jegyvásárlás
útvonaltervezés
Tovább
Wellnessezz velünk!
2021. 06. 14.

Pihenés, feltöltődés és relaxáció!

Vegyen részt különleges szaunaszeánszainkra! Próbálja ki finn, infra, gőz szaunánkat vagy frissüljön fel a só és relax szobánkban!
  
A szaunázás ma már világszerte elterjedt, a finnek szokásait pedig tovább is gondoltuk - így született meg a szaunaszeánsz. Mire számíthatunk, ha ilyen programon veszünk részt?

Ha egy finnt megkérdezünk, hogy miként kell viselkedni a szaunában, a válasz várhatóan az lesz, hogy csendesen, gyakorlatilag relaxálva tartózkodjunk a felfűtött helyiségben. Minthogy a finnek ezt körülbelül 2 ezer éve gyakorolják, alighanem alapos okuk van rá, hogy így szaunáznak. A szaunázás ugyanis veszélyes üzem: ilyenkor jó, ha nem másokra, hanem magunkra figyelünk. Testünket, keringési rendszerünket megterheli a szokatlan meleg, a 70-100 Celsius fokos hőmérséklet.
A melegnek természetesen számtalan előnyös hatása van, de egyes betegségeknél figyelni kell rá, nehogy túlzásba vigyük a tevékenységet. (A szaunában töltött időt egyénileg kell kitapasztaltunk, de 5-20 percet javasolnak a szakemberek.) Egészséges embereknek is megfelelő mennyiségű folyadékot kell bevinniük a szervezetükbe szaunázáskor, hogy pótolják a folyadékveszteséget, és nekik is ügyelniük kell rá, hogy keringési rendszerünk stabil maradjon.